Jurjević: Dok nova vlast priča o demografskoj obnovi, istodobno zaustavlja izgradnju rodilišta u Splitu

PREDSJEDNIK splitskoga SDP-a i saborski zastupnik Marin Jurjević izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare da se dok nova vlast i ministrica Jadranka Kosor pričaju o demografskoj obnovi istodobno zaustavlja izgradnja rodilišta u Splitu.

Ministar zdravstva Andrija Hebrang, rekao je Jurjević, zaustavio je u petak prezentaciju projekta Odjela ginekologije, te je zatražio da se prekine obnova kuhinje u splitskoj bolnici.

Ravnatelj splitske bolnice Dinko Mirić rekao je kako je ministar Hebrang objasnio da je prezentacija projekta nove ginekologije zaustavljena zato što novac za ginekologiju nije predviđen proračunom.

"Prezentacija će se ipak održati jer za nju nije potreban proračunski novac, i to u prostorijama splitskoga Društva arhitekata", rekao je Mirić, dodajući kako je odlučio oglušiti se i na ministrov zahtjev da se prekine obnova bolničke kuhinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Taj projekt mora ići i nikakav ga ministar ne može zaustaviti", izjavio je Mirić, napominjući kako u bolnici nema salmonele samo zahvaljujući velikoj požrtvovnosti voditeljice Odjela prehrane KBC-a Iskre Šimunović i osoblja.

Ravnatelj je najavio otvaranje ponuda pristiglih na natječaj za obnovu kuhinje 17. veljače. Rekao je također kako je kvota koju KBC Split dobiva iz proračuna najmanja od svih kliničkih bolnica u Hrvatskoj.

"Mi na mjesec imamo 36 milijuna kuna, što ne pokriva plaće i lijekove, te smo u startu u minusu dva milijuna kuna", rekao je.

Bivši član Upravnog vijeća KBC-a Split Ivo Prgin izjavio je kako je ministar Hebrang smijenio sve članove upravnih vijeća u bolnicama. "To je više od 200 ljudi, i ne mogu vjerovati da nijedna od tih 200 osoba nije valjala", dodao je.

Marin Jurjević zaključio je konferenciju za novinare ističući da je Ivo Sanader svoju vreću napunio obećanjima, a sada iz nje vadi samo restrikcije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara