Jurjević: Kerum je slaveći prolazak u Sabor prisustvovao sprovodu vlastite stranke!

Foto: Ante Ćizmić/Cropix

GLEDAJUĆ' s kakvom su supremacijom "kukurikavci" potukli HDZ-HGS u 10. izbornoj jedinici, dosad neosvojivom bastionu tvrdokornog "kamenjarskog" HDZ-a, čini se da bi u Splitu moglo doći do promijene vlasti.

"Da se lokalni izbori održe u ovom trenutku, nema sumnje da bi SDP sa svojim koalicijskim partnerom HNS-om, osvojio vlast. Pokazali smo HDZ-u i Kerumu da u ovom gradu ne mogu imati većinu. Car je gol, razgolićena je ta sprega HDZ-a i Keruma. Dosta se pisalo kako SDP ima nekakve veze sa HGS-om, no mislim da je sada svima jasno da između glasanja za Keruma i HDZ-a nema nikakve razlike", kaže Marin Jurjević, šef splitskog SDP-a, kojeg očekuje još jedan saborski mandat. 

"Imati ulogu tablete u političkom životu i nije nešto"

Index je odmah nakon potpisanog sporazuma između HGS-a i HDZ-a konstatirao da je Kerum izvršio političko samoubojstvo, a to mišljenje dijeli i Jurjević.

"Slaveći sinoć prolazak u Sabor, Kerum je prisustvovao sprovodu vlastite stranke. Gledajući usko može biti zadovoljan, jer prošli su i on i sestra, no gledajući dugoročno, ako znamo da je cijelu svoju platformu gradio na kritici jedne i druge velike stranke, mislim da je pokopao svoj HGS. Pokazalo se da se, naime, radi o najobičnijoj kutiji prve pomoći, aspirinu kojeg HDZ-ovci uzmu kad im je loše. Imati ulogu tablete u političkom životu i nije nešto", proanalizirao je Jurjević detaljno situaciju.

"HDZ i Kerum izgubili i Grad Split i Županiju"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kerumu i HDZ-ovcima loše se piše, uvjeren je šef splitskog SDP-a.

"Pokazalo se da taj njihov savez uopće ne funkcionira. Govorili su o nekakvoj sinergiji, a uzeli su manje glasova, značajno su smanjili podršku biračkog tijela. Izgubili su Grad Split, Županiji i izbornu jedinicu. Gubitak Grada Splita od posebnog je značaja, jer je u njemu skoncentrirano 50 posto biračke populacije u našoj izbornoj jedinici", kaže Jurjević.

Kerumovo drveno željezo

Smatra da su birači već kaznili Keruma zbog nevjerodostojnosti.

"On se jednostavno prikopčao na krvni tok HDZ-a. Dugo je uvjeravao da nije političar, a onda je osnovao stranku i sada ulazi u Sabor. To je obični oksimoron, drveno željezo", ocijenio je Jurjević. 

Kaže da za lokalne izbore ne bi trebalo još čekati godinu i pol, no bez obzira kada će biti raspisani, u još jednu pobjedu SDP-a i HNS-a apsolutno ne dvoji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara