Jurjević uvjeren da Split nakon parlamentarnih izbora čeka smjena vlasti

NOVA vlast u Splitu na čelu s gradonačelnikom Ivanom Kuretom bi, po mišljenju saborskog zastupnika i čelnika splitskog SDP-a Marina Jurjevića, trebala biti kratkog trajanja s obzirom da će njenu promjenu neposredno uzrokovati promjena vlasti na nacionalnoj razini nakon sljedećih parlamentarnih izbora.

Jurjević je u izjavi za "Slobodnu Dalmaciju" svoj stav obrazložio s riječima članova Liste Velog mista - splitskih poduzetnika koji kao nezavisni vijećnici koaliraju s HDZ-om. Oni su svoje koaliranje s HDZ-om obrazložili s time da vlast u Splitu ovisi o tome koja je stranka na vlasti u Hrvatskoj.

Jurjević je uvjeren kako će SDP pobijediti na izborima, a tvrdi da su toga svjesni i pojedinci iz današnje koalicije koji su mu nudili novi sporazum tijekom krize koja je prethodila smjeni bivšeg HDZ-ovog gradonačelnika Zvonimira Puljića. Jurjević tvrdi da je gradski SDP odbio smjenu vlasti "preslagivanjem", odnosno da inzistira da drugi po veličini grad u Hrvatskoj novu upravu dobije jedino nakon lokalnih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurjević je današnju gradsku vlast nazvao nesposobnom, ukazavši na to da je "građane otjerala s Rive", a lokalnu organizaciju HDZ-a je nazvao "protektoratom Banskih dvora" i "posrnuloj stranci koja šepa".

Željana Kalaš, predsjednica splitskog HDZ-a, je rekla da se s Jurjevićem slaže te da će Split imati istu vlast kao i na nacionalnoj razini, ali da će to biti rezultat HDZ-ove pobjede na parlamentarnim izborima.

R.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara