Juščenko u Davosu obećao da će iskorijeniti korupciju

Novi ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko obećao je u subotu u Davosu da će se bez milosti boriti protiv korupcije, koja je uzela maha u njegovoj zemlji, sve dok je ne iskorijeni.

Govoreći na novinskoj konferenciji na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu, Juščenko je priznao da je korupcija u Ukrajini dosegla najviše razine vlasti i poručio da u obračunu s njome neće biti iznimki.

"Spreman sam ići koliko god daleko bude potrebno i koliko god vremena trebalo da iskorijenim korupciju", rekao je. "Moja vlada neće krasti, ne želim skrivati ukrajinske probleme i pobrinut ćemo se za njih", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Juščenko je u petak u Davosu kazao kako uskoro namjerava podnijeti zahtjev za članstvom Ukrajine u Europskoj uniji. Borbu protiv korupcije naveo je kao jednu od reformi koje će Kijev provesti kako bi ubrzao taj put.

Juščenko je također kazao kako oprašta onima koji su ga pokušali otrovati, unakazivši mu lice. "Opraštam jer je oprost dio moje pravoslavne vjere i mojih moralnih vrijednosti", rekao je.

(Hina) xzt ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara