JUSP JASENOVAC: Još nisu donijete odluke o stalnom postavu Muzeja, pa su preuranjene izjave i polemike o tome

Predsjednik i potpredsjednik Savjeta Javne ustanove Spomen područja Jasenovac Slavko Goldstein i Krešo Piškulić, odgovarajući na izjave i polemike u javnosti o novom stalnom postavu izložbe Muzeja ističu da su one preuranjene, jer konačna odluka o postavu još nije donesena, a nije ni dovršen prijedlog o njegovoj koncepciji. L

Stoga je Savjet JUSP Jasenovac, uz suglasnost ravnateljice ustanove i voditeljice autorskog tima, na nedavnoj sjednici odlučio da prijedlog sadržaja izložbe treba izraditi do 1. lipnja (ove godine) kako bi započela propisana procedura odlučivanja, stoji u obavijesti za javnost.

Budući da sadržaj stalne izložbe u jasenovačkom Spomen muzeju i način kako će u njemu biti prezentirani ustaški zločini imaju višestruki značaj za hrvatsko društvo i državu Hrvatsku tjekom procedure o odlučivanju bit će konzultirani - pored povjesničara, muzeologa i drugih stručnjaka, također i preživjeli logoraši, zainteresirane društvene organizacije, nacionalne grupacije i ustanove, stoji u obavijesti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelnici JUSP-a Jasenovac reagirali su na više raznih izjava o koncepciji novog stalnog postava u jasenovačkom Muzeju objavljenih u posljednje vrijeme u dnevnim listovima, na radiju i televiziji, od kojih su, kako navode u obavijesti, neke izazvale negodovanje u jednom dijelu zainteresirane javnosti, među ostalima i kod bivših logoraša.

(Hina) pp/xdm ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara