Kacin o utjecaju izbora u Hrvatskoj na reakcije Bruxellesa

PREDSJEDNIK vanjsko-političkog odbora slovenskog parlamenta Jelko Kacin izjavio je u razgovoru za mariborski list "Večer" da su reakcije Europske unije na "jednostrano proglašenje" gospodarskog pojasa u Jadranu od strane Hrvatske blaže od slovenskih očekivanja zbog predizborne situacije.

"Hrvatska je pred izborima, pa države EU-a, pa niti predsjedavajuća Italija, ne žele svojim izjavama utjecati na njihov rezultat", rekao je Kacin, dodajući da EU i u tom pitanju vodi regionalnu politiku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska nije poslušala preporuke Europske komisije i Italije, a to će uskoro opet postati aktualno. Hrvatska već sada ima ozbiljne teškoće u postupku ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju jer najmanje dvije države ne žele ratificirati taj sporazum, a to znači da Hrvatska nema dozvole da počne pregovore o učlanjenju", rekao je Kacin, govoreći o raspravi o Hrvatskoj koja se u utorak vodila u Europskom parlamentu, a u okviru koje je slovenski parlamentarac predložio amandman da se pitanja zaštite Jadrana tretiraju u okviru regionalne politike.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara