Kad bi pili vodu iz slavine, Kosoričina vlada uštedjela bi više od 700 tisuća kuna

Foto: Andrej Švoger / Cropix

ZBOG čega u Vladi i ministarstvima ne bi pili vodu iz slavine? Pitanje je to koje je mnogima vjerojatno palo na pamet nakon što se premijerka Jadranka Kosor pohvalila kako planira uštedjeti na vodi. Kosor je, podsjetimo, istaknula da će se u državnoj upravi od sada pa nadalje piti obična voda - umjesto vode s ukusima "marelice, borovnice i slično". Razlika između aromatizirane vode i obične nešto je veća od 50 lipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kriznim vremenima kakva su ova u kojima se nalazimo svaka je ušteda dobrodošla pa tako i ova na vodi, koliko god simbolična bila. No, ne bi li se moglo još više uštedjeti kad se voda, recimo, ne bi kupovala? Ured za središnju javnu nabavu Vlade RH u studenom prošle godine raspisao je javni natječaj za nabavu i isporuku vode za piće u bocama zapremnine pet galona iliti 18,9 litara s pripadajućim aparatima za vodu i opremom za korištenje, te za nabavu i isporuku vode za piće u bocama zapremnine 0,25 do 1,5 litara.

Natječaj je u međuvremenu proveden, a Novi list doznaje da je kupljeno 30.000 komada vode u pakiranu od pet galona. Cijena? Prava sitnica - 24 kune komad. Usporedbe radi, jedan galon vode iz slavine u Zagrebu košta 21 lipu. A veći dio stanovnika metropole pije upravo tu vodu i s njom su sasvim zadovoljni. Vlada Jadranke Kosor, s druge strane, na vodu u bocama potrošit će oko 720.000 kuna. Kad bi istu količinu vode potrošili iz slavine, platili bi 113 puta manje. Odnosno 6.350 kuna. Zvuči kao pozamašna ušteda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara