Kajin: Hrvatska nije Ukrajina i to Ivi Sanaderu ne treba

NA OVIM parlamentarnim izborima IDS je "ubrao" samo tri zastupnika pa je potpredsjednik IDS-a Damir Kajin, na konferenciji za novinare u Rijeci, izjavio kako su ovo i za IDS i za birače bili "teški izbori".

Kajin smatra kako je biračkom tijelu stvorena lažna slika o tome da mogu izabrati samo između dvije opcije, HDZ-a i SDP-a.

Sada se pak, prema Kajinovim riječima, pokazalo kako je jedini put HDZ-a i SDP-a prema vlasti koalicija.

Najave koje stižu iz redova HDZ-a, o tome da će doći do demonstracija ukoliko predsjednik Stjepan Mesić sastavljanje nove Vlade ne povjeri HDZ-u, Kajin je ocijenio "nedopustivim". "Hrvatska nije Ukrajina i to Ivi Sanaderu ne treba", poručio je potpredsjednik IDS-a.

"Ključevi su kod manjina, njihovi predstavnici ne smiju biti goli trgovci"

Iako odluka predsjednika Mesića nije poznata, Kajin vjeruje kako će mandat ipak biti dodijeljen lijevom centru. "Do petka će se ionako sve znati", rekao je Kajin.

Iako se ovih dana "najpoželjnijom udavačom" naziva koalicija HSS-HSLS, Kajin smatra kako su ključevi nove Vlade ipak kod manjina, a ne kod Josipa Friščića i Đurđe Adlešić: "Ključ izbora drže manjine. HDZ im nikad neće dati dvostruko pravo glasa. Ako su manjinski zastupnici stvarni zastupnici svojih manjina, o tome moraju voditi računa, a ne da se svoditi na gole trgovce".

I.M.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara