Kajin: IDS pozdravlja inicijativu Matice umirovljenika o povratu duga umirovljenicima

Potpredsjednik IDSa i saborski zastupnik Damir Kajin na današnjoj konferenciji za novinstvo rekao je kako ta stranka pozdravlja inicijativu Matice umirovljenika da se dug umirovljenicima isplati putem državnih obveznica te najavio da će IDS prijedlog Matice uputiti u saborsku proceduru.

Na taj način, rekao je, odlučivalo bi se između tog prijedloga i prijedloga Vlade i Hrvatske stranke umirovljenika (HSU). Prijedlog Matice je vraćanje duga državnim obveznicama kroz razdoblje od pet do deset godina, tako da isplata ne obuhvaća više od tri milijarde kuna godišnje, a prijedlog je Vlade i HSU-a osnivanje posebnog fonda u koji bi Vlada unijela dionice hrvatskih poduzeća, a one se ne bi smjele prodavati u razdoblju od pet godina.

Kajin je ocijenio da je Matičin prijedlog humaniji jer iza obveznica uvijek stoji država, dok iza drugog prijedloga stoji tržište što je bitno neizvjesnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izjavio je da Vlada ne može vratiti dug umirovljenicima u cijelosti. Posebno nemogućim ocijenio je ispoštivanje sporazuma ove vlade i HSU-a o povratu duga umirovljenicima u tri godine.

Ocijenio je da bi to značilo stečaj Hrvatske, a obećanja su, kako je rekao, dali neodgovorni ljudi.

(Hina) xdsil yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara