Kajin: Nije točno da Vlada ne bi izručila Gotovinu

SABORSKI zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinstvo rekao da nisu točne tvrdnje da Vlada ne bi izručila generala Antu Gotovinu ako bi znala gdje je.

"Vlada bi radije da se Haaški sud bavi Gotovinom nego nekim iz političkog vrha iz razdoblja za koje se tereti Gotovina", naveo je Kajin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Drži kako nastup Europske unije, odnosno vezivanje početka pregovora o članstvu s izručenjem Gotovine, potiče euroskepticizam hrvatskih građana te da bi mogao postati prevladavajući način razmišljanja. To bi bila katastrofa za budućnost Hrvatske jer ona kao mala zemlja ne može sama u vrijeme kad se ujedinjuje cijela Europa, zaključio je.

Govoreći o hrvatsko-slovenskim odnosima, Kajin je ocijenio da se stanje uz granicu pogoršalo jer granična pitanja žele politički iskoristiti političari u metropolama obiju zemalja. Ustvrdio je da bi obje zemlje morale poštivati crtu razgraničenja na sredini Piranskog zaljeva kao što su to, rekao je, činile do srpnja ove godine.

Kajin je najavio da će IDS, nakon što nije prihvaćen njihov prijedlog zakona o povratu duga umirovljenicima, u saborsku raspravu uputiti prijedlog zakona o odšteti umirovljenika. Taj zakon predviđa odštetu u obveznicama, a ne u dionicama, kako predlažu Vlada i Hrvatska stranka umirovljenika, dodao je Kajin.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara