Kajin o Čondićevoj izjavi

POTPREDSJEDNIK IDS-a Damir Kajin danas je u Rijeci na konferenciji za novinstvo reagirajući na izjavu Mirka Čondića da treba osnovati "braniteljsku političku opciju koja bi uključivala političko, vojno i logističko krilo", zaključio da bi državna tijela trebala onemogućiti takva nastojanja, a zbog neustavnosti i zabraniti registraciju.

Kajin je istaknuo da osnivanje političke stranke branitelja nije prijeporno, ali da je nedopustivo spominjati vojno krilo.

Čondić, negdašnji predsjednik Središnjeg stožera hrvatskih branitelja, u izjavi za "Jutarnji list" reagirao je na izjavu predsjednika Hvidre Josipa Đakića, također za taj list, da general Ante Gotovina treba svoju nevinost obraniti pred Haaškim sudom. Čondić je izjavio da bi politička opcija branitelja koju i sam predlaže "sama pisala optužnice protiv svih onih koji proganjaju branitelje, koji su državu rasprodali i doveli do bankrota te koji sada gaze i Domovinski rat".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kajin je, reagirajući i na tu Čondićevu izjavu, podsjetio da optužnice osim tijela pravosudne vlasti ne može pisati nitko drugi u Hrvatskoj. Po Kajinovim riječima takvim je samostalnim "pisanjem optužnica" nakon "Oluje" ubijeno 400 "krajiških" staraca i starica zbog čega se danas vode postupci protiv pojedinaca u Haagu.

Kajin je reagirao i na izjavu predsjednika SDP-a Ivice Račana da je Damir Vrhovnik preko "Viktora Lenca" financirao sve političke stranke na lokalnoj razini, ustvrdivši da IDS nikada nije dobio ni ponudu ni Vrhovnikov novac. Izrazio je žaljenje što su, kako je rekao, radnici toga brodogradilišta morali jedan dan u godini raditi za financiranje političkih stranaka. Drži da je financiranje političkih stranaka potrebno osigurati iz državnog proračuna, inače će krupni kapital zavladati politikom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara