Kajin: Projekt s izraelskim partnerima podupiru i Mesić i Račan

POTPREDSJEDNIK IDS-a Damir Kajin izjavio je danas u Pazinu kako projekt prenamjene putničkih civilnih zrakoplova u teretne, koji bi se s izraelskim partnerima ostvario u pulskoj zračnoj luci, podupiru sva relevantna tijela u Hrvatskoj, od predsjednika Stjepana Mesića do premijera Ivice Račana.

Kako je Kajin rekao na tiskovnoj konferenciji, riječ je o dovlačenju superiorne tehnologije isključivo u civilne svrhe.

Nitko normalan ne bi na prostore koji pokreću proces demilitarizacije doveo naoružanje i vojnu industriju, rekao je Kajin ističući kako ni jedna tvornica oružja ne odlazi iz svoje matične države jer se oružje i vojna tehnologija skupo prodaju na svjetskom tržištu.

Potpredsjednik IDS-a Damir Kajin nadalje je naglasio da se Istra ne može razvijati samo na turističko-ugostiteljskoj ponudi, te da su joj potrebne visokosofisticirana tehnologija i industrija.

"Ako u Istri ne uspijemo zadržati takve poslovne partnere, oni će iz Istre otići u druge dijelove Hrvatske", rekao je Kajin spomenuvši pritom talijansku tvrtku "Bonazzi" koja je htjela ulagati u "Pazinku", ali nakon što njezina ponuda nije prihvaćena, Talijani su otvorili potpuno novi pogon u sjevernoj Hrvatskoj i otvorili oko 400 novih radnih mjesta.

"Istra je danas pet godina ispred hrvatskog okruženja", ocijenio je iznijevši da je u zadnje dvije godine u Istri otvoreno oko četiri tisuće radnih mjesta, dok je u isto vrijeme, kako je rekao, "Hrvatska ostala bez 15 tisuća radnih mjesta".Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara