Kajin: Rožića sam, možda, uvrijedio, ali to nije govor mržnje

IDSov saborski zastupnik Damir Kajin odbacio je danas HSPovu optužbe da je njegova uvreda upućena njihovu zastupniku Miroslavu Rožiću zapravo govor mržnje.

Kajin na konferenciji za novinare nije isključio mogućnost da je uvrijedio Rožića, odnosno dobacio mu "šuti tele jedno, konju, idiote", ali vjeruje da nije psovao i spominjao Boga.

Može, kaže, nekog uvrijediti, ali teško da netko može reći da se poslužio govorom mržnje.

Ako je netko u 14 godina poticao govor mržnje, onda to nije bio Damir Kajin, kaže IDS-ov zastupnik i uvjerava kako od stranke (HSP) koja baštini preživjelu ideologiju ljudi teško mogu očekivati nešto osim govora mržnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HSP-ovcima poručuje i da je njihov problem u tome što ih mogu podržati brojni birači, ali nikada neće obnašati vlast, jer nitko s njima neće surađivati.

Sukob s pravašima zbog uvreda upućenih Rožiću Kajin vidi kao pravašku samopromociju, a posebno su ga, kaže, zasmetale insinuacije na račun istarskog župana Jakovčića po kojima on pokušava rasprodati Istru.

Potez 15-ak zastupnika koji su pismeno potvrdili autentičnost uvreda koje je uputio Rožiću popratio je komentarom da "besposlen pop i jariće krsti".

(Hina) xum yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara