Kajin: Saborska većina terorizira manjinu

DA SABORSKA većina terorizira manjinu sustavnim bojkotom oporbenih prijedloga i kršenjem saborskog Poslovnika, IDS-ovac Damir Kajin ponovio je danas i na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

Vladajuću koaliciju (HDZ, HSU, HSLS, DC, manjine) prozvao je da namjerno preskaču točke dnevnog reda i odbijaju regularnu raspravu o oporbenim prijedlozima, što je, kaže, sinoć bio slučaj s IDS-ovim prijedlogom odluke o povratu duga umirovljenika.

"Vladajuća većina to čini kako bi sakrila istinu od 700 tisuća umirovljenika da od ove Vlade neće dobiti ništa. Predsjedavajući HDZ-ove većine to čine jer su nervozni zato što nemaju rješenja", rekao je Kajin.

Odbacio je sinoćnji istup HDZ-ovca Ivana Jarnjaka, koji je IDS-ov prijedlog nazvao politikantstvom, te istaknuo da je taj prijedlog IDS preuzeo od Matice umirovljenika.

"Politikanstvo je to što su neki iz Matice umirovljenika odustali od toga prijedloga zbog trgovine s HDZ-ovom Vladom", ocijenio je Kajin.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDS predlaže da se umirovljenički dug vrati putem obveznica u roku od pet do deset godina, dok Vladin prijedlog povrata duga putem dionica drži neprovedivim.

Kajin je izrazio bojazan da će HDZ bojkotirati raspravu i o IDS-ovu prijedlogu izmjena Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kojim se predlaže smanjenje kazni za prometne prekršaje i vraćanje odredbe o dopuštenoj koncentraciji alkohola u krvi vozača do 0,5 promila.

Najavio je da će odluku o povratu duga umirovljenika, koja je sinoć raspravljena bez oporbenih zastupnika, koji su napustili sabornicu, uskoro ponovno uputiti u saborsku proceduru, u nešto drugačijoj formi.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara