Kajina optužili da je mrzitelj Crkve

U SKLOPU rasprave o HSLS-ovom prijedlogu o izmjenama i dopunama Zakona o radu, IDS-ovac Damir Kajin govorio je o licemjerju Crkve u pitanju rada nedjeljom. Rekao je da ona tada prodaje cvijeće i svijeće, zbog čega ga je desna strana parlamenta optužila da je "mrzitelj Crkve".

 

Kajin je napomenuo da u Hrvatskoj postoje velike razlike između regija, te da je rad nedjeljom potrebniji na moru, nego primjerice u Slavoniji ili Međimurju. Optužio je sindikate da su prodali Markov trg koji je "sveto mjesto sindikalnog pokreta", a zatim počeo govoriti o Crkvi, koja je,kaže on, licemjerna jer prodaje cvijeće i svijeće nedjeljom, a i razmišljala je o "otvaranju gostionice u katedrali, dok ne može podnijeti da drugi rade nedjeljom".

 

"Hrvatska je imala primjeren zakon koji je predložila trećesiječanjska administracija, kada je malima dopuštala da rade, a velikima branila. Što je potom, jasno, Ustavni sud proglasio neustavnim. Dio našega klera to ne želi vidjeti, a možda je Crkva tako nastupila zbog toga jer je sin gospodina Todorića u Caritasu, a Agrokor je jedan od najbrže rastućih trgovačkih lanaca koji sadrži 30 posto hrvatskog tržišta", rekao je Kajin.

 

Na njegovo je izlaganje reagirala zastupnica Zdenka Babić Petričević koja je rekla da je "Prodaja cvijeća i svijeća nedjeljom u poslanju Crkve u Hrvata". Zatim je insinuirala da njegova supruga "zatvara butigu subotom u 12 sati, dok majke koje nemaju sreću biti udane za Damira Kajina, to ne mogu".

 

"Da ideš u Crkvu, ne bi lagala", odgovorio je Kajin HDZ-ovoj zastupnici, nakon čega su se nastavile kritike na račun IDS-ovca.

 

"Ono što je kod gospodina Kajina jako izraženo, to je začuđujuća mržnja prema Crkvi", javio se iz redova HDZ-a se Krunoslav Markovinović.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara