Kako bi vladao Željko Sačić: Sudstvo braniteljima, dobit banaka državi

Foto: Index

ODUZET će 50 posto dobiti bankama, osnovat će detektivsku agenciju za progon ratnih zločina i u njoj angažirati do 20 tisuća branitelja, a saborskim zastupnicima će skinuti četvrtinu plaće. Sve ovo najavio je  u sinoćnjem gostovanju na Z1 televiziji organizator nedavnih braniteljskih prosvjeda Željko Sačić, nakon što je prošlog četvrtka osnovao stranku Akcija za bolju Hrvatsku(ABH). Sačić je u talk- showu novinarke Mladenke Šarić, najblaže rečeno, pričao o svemu i svačemu.

" Po uzoru na Centar Simon Wiesenthal mi branitelji ćemo osnovati detektivsku agenciju koja će istraživati i progoniti ratne zločine. Već sad imamo 20 tisuća ljudi koji bi za agenciju mogli raditi", najavio je Sačić.

Uvjeren je da će stranke  desnog centra, na čelu s njegovim ABH, osvojiti više od 50 posto glasova na parlamentarnim izborima, a među prvim zadacima bit će im, kaže, oduzimanje ekstra profita bankama.

"Kad dođemo na vlast pozvat ćemo hrvatske bankare, Lukovića i Prku, ponudit ćemo da nam daju 50 posto profita i oni to neće moći odbiti. Uvest ćemo uvoznu klauzulu od 90 posto ako odbiju, pa neka iznesu dobit izvan Hrvatske", zaprijetio je Sačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nije ostao dužan ni guverneru Rohatinskom.

"On nije heroj nego marioneta globalnog kapitala", dodao je.

Osim bankara i Rohatinskog, od njegova pohoda na vlast trebaju strahovati i saborski zastupnici, jer bi im odmah odrezao 25 posto od visokih plaća.

"Ne samo njima, skinut ćemo svima. Podići ćemo, odnosno vratiti ono što su oduzeli poginulim braniteljima i njihovoj djeci", izjavio je Sačić.

U više je navrata ponovio ideju koja se mogla čuti i na zadnjem skupu podrške Tomislavu Purdi na Trgu bana Jelačića, da braniteljima u procesima mogu suditi samo drugi branitelji i to u ulozi sudaca porotnika. Zaključio je da bi u svojoj poroti rado vidio generala Josipa Lucića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara