Kako će Rončević sada plaćati 11.500 kuna kredita mjesečno?

Kako će Rončević sada plaćati 11.500 kuna kredita mjesečno?

NISU prošla niti dva tjedna od objave sretne informacije da nam se ministar Berislav Rončević useljava u veći stan i da je uspio osigurati 300.000 eura kredita, da bi se već sada morali zabrinuti kako će jadni Rončević, nakon što je ostao bez ministarske plaće, mjesečno plaćati 11.500 kuna i to idućih 30 godina.

To je posebice upitno s obzirom na činjenicu da Rončević na posljednjim izborima uopće nije uspio osvojiti saborski mandat, te se ne zna koja će mu biti nova dužnost. Vjerojatno će od premijera Sanadera dobiti ponovno neku fotelju sa dobrom državnom plaćom, ovog puta malo dalje od reflektora javnosti, ali bojimo se da je sada sigurno kako stan neće moći urediti onako luksuzno kako to već zahtjeva ovakav stan. Sada će vjerojatno veliki teret održavanja kućanstva pasti i na gospođu Rončević, jer pored brige za supruga i djecu, bit će im potrebna i svaka kuna iz njezine male plaće koja iznosi pet tisuća kuna.

"Da me je strah da neću moći plaćati, ne bih nikad ni ušao u ovu investiciju"

Ali, uistinu ne trebamo strahovati za Rončevića jer je sam, nakon što su mediji saznali za kredit, umirio javnost  kako se ne boji visoke rate kredita, jer da ga je strah da neće moći plaćati ne bi nikad ni ušao u ovu investiciju. Rončević tvrdi kako kredit za novi stan od 160 kvadrata nije dobio po nikakvim povlaštenim uvjetima i napomenuo je kako mu ga banka sigurno ne bi dala da su mislili kako nije kreditno sposoban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo rijetkima pođe za rukom dobiti kredit s krajnjom otplatom u 78. godini, ali to je ipak stvar poslovne banke koja je kredit izdala. Ona se vjerojatno već nekako osigurala, pretpostavljamo kroz osiguranja i hipoteku pomoću koje će lako izbaciti ministra iz skupog stana u slučaju da zapne s isplaćivanjem kredita.

Rončevićev novi četverosobni stan nalazi se u zagrebačkom naselju Bukovac, a u 160 metara kvadratnih uključena su dva parkirna mjesta i velika terasa.

D. M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara