Kako Hloverka obmanjuje javnost

Kako Hloverka obmanjuje javnost

U SINOĆ prikazanoj emisiji HTV-a Otvoreno, urednice i voditeljice Hloverke Novak Srzić, raspravljalo se o sukobu interesa.

O temi inspririranoj aferom Žužul u studiju je diskutiralo pet ljudi. Uz zastupnike Tadića i Kapraljevića, bili su tu predsjednik Amnesty Internationala, te po jedan odvjetnik i novinar.

Pri predstavljanju odvjetnika Hloverka je navela kako se radi o stručnjaku koji će pojasniti pravni aspekt slučaja Žužul. Odlično, rekao bi gledatelj, da čujemo i neutralnog pravnika.

Isti taj odvjetnik za riječ se javljao samo o slučaju Žužul, iscrpno objašnjavajući zašto je Žužul posve nedužan. Čovjek bi mu još i povjerovao, osobito ne znajući ono što je znala Hloverka, da taj pravni stručnjak ne priča o tamo nekom ministru, već o - svom klijentu.

Kvaka je u tome što je "pravni stručnjak" Neven Cirkveni, u studiju završio nakon što je Žužul odbio sudjelovati, a za zastupanje svoje strane opunomoćio - svog odvjetnika i odvjetnika koji, kako je rekao sam Žužul, vodi proces poništenja ugovora kojeg su 15. siječnja potpisali Tatjana Žužul i Ivan Karin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hloverkina praksa da u emisiju poziva odvjetnike upletenih, predstavljajući ih pritom kao pravne stručnjake, nije nova stvar. Isto je učinila i kad se raspravljalo o slučaju Severina, kad su u emisiju pozvana čak dva odvjetnika jedne zainteresirane strane.

U jednom trenu sinoćnje emisije Hloverka je napomenula kako je u emisiju bio pozvan i autor Index.hr portala Matija Babić, no da je on odbio poziv - "jer se, jasno, boji Žužula".

Obmanjivanju javnosti pogrešnim predstavljanjem gostiju Hloverka je tako pridodala i svjesnu laž.

Matija Babić, naime, jučer je nakon inicijalnog pristanka da sudjeluje u emisiji saznao kako će jedan od gostiju biti Žužulov odvjetnik, nakon čega je odbio sudjelovati, a svoje odbijanje poziva obrazložio upravo činjenicom da bi rado raspravljao sa samim Žužulom, ali sigurno ne s Žužulovim odvjetnikom.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara