Kako se štedi: Država nije postupila po presudi, umjesto 4,5 morali platiti 100 milijuna kuna!

Kako se štedi: Država nije postupila po presudi, umjesto 4,5 morali platiti 100 milijuna kuna!

Foto: Arhiva

DRŽAVNA blagajna olakšala se ovih dana za čak 100 milijuna kuna, koliko je ovrhom pokupio splitski poduzetnik Bedri Selmani.

Premda je spor s Ministarstvom financija dobio na Upravnom sudu još prije 14 godina, nije mu isplaćena ni kuna. Odgovorni u Ministarstvu jednostavno nisu postupali po presudi, tako da je Selmani u sudskom postupku za naknadu štete dobio izmaklu dobit u visini od 48 milijuna kuna. Kad se svemu pribroje kamate i ostalo, dođe se do zastrašujućih 100 milijuna kuna!

Put u propast

Put u propast krenuo je akcijom Porezne uprave 1996. godine. Na meti se našla Selmanijeva tvrtka Adriatic Alpe sa skladištem voća na TTTS-u. Blokiran mu je račun radi duga od 4,5 milijuna kuna. Upravni sud odlučio je, međutim, da poreznici nisu u pravu i da moraju vratiti blokirana sredstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz nekog razloga, presuda im nije ništa značila. Višegodišnje ignoriranje rezultiralo je teškom katastrofom u državnoj blagajni.

Spiskana 10-godišnja ušteda na Jacinoj vodi

Eto, sad kad smo doznali kako se na vodi može uštedjeti 10 milijuna kuna, sada znamo i kako odgovorni postupaju s novcem hrvatskih građana. Nepoštivanjem sudske odluke, odgovorne osobe Ministarstva financija napravile su štetu od 100 milijuna kuna! Dakle, desetogodišnja ušteda na vodi svih Vladinih ureda i resora!

DORH je pokušao što se spasiti dade pa su Selmanija optužili za lažiranje bilance, što mu je, drže, trebalo kako bi "nabildao" izmaklu dobit u odštetnom zahtjevu. Tražili su i ponavljanje postupka, ali im još nije odgovoreno.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara