Kalinićevo obraćanje zastupnicima u povodu njegova opoziva

PREDSJEDNIK Skupštine Republike Srpske Dragan Kalinić u srijedu je priopćio zastupnicima u Parlamentu da ga je Visoki predstavnik Paddy Ashdown smijenio sa svih dužnosti te mu zabranio bilo kakvo političko djelovanje.

Kalinić je kazao da je sankcioniran jer "nije pristao da Srpska demokratska stranka (SDS) izvrši samoubojstvo i zato što ova stranka nije omogućila uhićenje Radovana Karadžića".

Sada već bivši predsjednik parlamenta RS također je kazao da su "mnogi nemoćni pred činjenicom da Radovana Karadžića vjerovatno čuvaju Bog i anđeli".

"Poručio bih onima koji su mi presudili , medju kojima istaknuto mjesto imaju gospoda Bond, Ashdown i još neki ,da me kućni odgoj sprječava da ih uputim tamo gdje bi ih poslali moji najbliži koje sam svojedobno žrtvovao radi RS" , rekao je Dragan Kalinić, misleći vjerojatno na bivše najviše vodstvo RS i SDS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On je najavio da će se odluka o njegovu smjenjivanju najvjerojatnije razmatrati i pred Europskim sudom za ljudska prava u Strasbourgu.

Nakon priopćavanje odluke Visokog predstavnika zastupnici SDS napustili su zasjedanje Parlamenta RS uz obrazloženje da "ovakve brutalne smjene ruše demokratske principe te se postavlja pitanje smisla bilo kakvih izbora".(Hina) xspod ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara