Kalmeta: Carla del Ponte me može slobodno istraživati, nisam pomagao obitelji Gotovina

MINISTAR mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta opovrgnuo je tvrdnje bivšeg direktora najveće hrvatske brodarske tvrtke Tankerska plovidbe, koji je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju ustvrdio da je Kalmeta, u vrijeme dok je bio gradonačelnik Zadra, predlagao razne načine pomoći obitelji odbjeglog generala Ante Gotovine.

Bivši direktor Tankerske plovidbe, Stanko Banić, je nedavno u razgovoru za "Slobodnu" kazao kako je njegova bivša tvrtka zbog pomaganja obitelji Ante Gotovina "mogla završiti na crnoj listi".

"Pogledi su bili različiti o tehnici kojom treba pomoći generalovoj obitelji. Sreća moja da u tom trenutku nisam poslušao ondašnjeg gradonačelnika Božidara Kalmetu." – kazao je Stanić, a na njegove tvrdnje reagirao je ministar, ustvrdivši da se radi o "apsolutnim neistinama".

"Jasno je da je riječ o apsolutnim neistinama koje odbacujem jer nikad sa Stankom Banićem nisam razgovarao o tomu." – kazao je Kalmeta, pa iznio sumnju da se radi o političkom podmetanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uostalom, što o tome nije govorio prije dva, tri mjeseca ili prije godinu i pol nego sada pred lokalne izbore. Očito je da on mora ovakvo nešto napraviti, odnosno da je prisiljen na ovakve izjave, te da je nekome nešto dužan" – dodao je ministar.

Kalmeta je na direktan upit novinara Večernjeg lista je li ikad tražio pomoć za obitelj generala Gotovine odgovorio niječno.

Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte u više je navrata iznijela tezu da Gotovina ima zaštitnike u samom vrhu hrvatskih vlasti, a na upit hoće li sada Carla izdvojiti upravo Kalmetu kao člana Vlade koji pomaže Gotovininu bijegu, Kalmeta je kazao: " Što se mene tiče, ona mene slobodno može istraživati."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara