Kalmeta: Gužve znače dobru turističku sezonu

MINISTAR mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta rekao je danas u Gospiću da nas velika prometna gužva mora veseliti jer znači velik broj posjetitelja i dobru turističku sezonu.

Jednostavno se trebamo naviknuti i s tim naučiti živjeti vikendom, kao svagdje u Europi, rekao je ministar Kalmeta odgovarajući na pitanja novinara danas u Gospiću, u kojem se kratko zadržao na putu za Kraljevicu na svečanu primopredaju Jadrolinijina broda "Marjan".

Ljudima u koloni, koja je najveća na Svetom Roku, nije ugodno, ali danas je opet špica, velika je smjena gostiju, dodao je ministar Kalmeta, ističući da je tako diljem Europe, osobito pred tunelima, te, primjerice, na dionici od Venecije do Milana.

U Istru ušlo 50 tisuća turista

Preko triju graničnih prijelaza u Istarskoj županiji Kaštela, Plovanije i Požana od jučer do danas u 12 sati u Hrvatsku je ušlo 50.575 putnika, među kojima više od 45.000 stranaca, izvijestila je danas istarska policija.

Istodobno je iz Hrvatske preko tih graničnih prijelaza otputovalo 20.600 putnika, među kojima 17.050 stranaca.

Promet je osobito danas pojačan na svim graničnim prijelazima, a na Kaštelu se u Hrvatsku ulazi u tri, povremeno i u četiri prometna traka.

Unatoč pojačanom prometu, nema većih zastoja ni čekanja, a među stranim gostima najviše je Talijana, Slovenaca i Austrijanaca.

Prema podacima policije, pojačan je i promet na svim cestama u Istri koje vode prema Rovinju, Umagu, Poreču i Puli, gdje i boravi najviše gostiju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara