Kalmeta: Ponosan sam što smo priredili veličanstven doček Svetom Ocu

SRETAN sam, ponosan i ushićen da su moji sugrađani, vjernici cijele naše Zadarske županije i iz svih krajeva Hrvatske priredili ovako topao i veličanstven doček Svetom Ocu, izjavio je po svršetku skupa na zadarskom Forumu zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta.

"To je potvrda bliskih i trajnih veza između hrvatskog puka na zadarskom području, Zadarske nadbiskupije i Svete Stolice", rekao je Kalmeta.

Na današnjem slavlju, na zadarskom Forumu sudjelovalo je po procjenama oko 120.000 vjernika koji su ga napunili već do 7 sati ujutro. Okupljeno mnoštvo je dugo pozdravljalo Svetoga Oca nakon njegova dolaska, mahalo mu zastavama, pljeskalo i skandiralo "Ivane Pavle" , "Papa mi te volimo", "Ostani s nama".

Radost hodočasnika dosegla je vrhunac kada je Papa zaključio svoje obraćanje riječima - Hvala ti ljubljeni moj puče hrvatski.

Na kraju svečanosti nastupilo je 26 zadarskih estradnih umjetnika okupljenih u air-band te otpjevalo skladbu "U čast Svetom Ocu".

Zajedno s njima svi nazočni na slavlju su pjevali nekoliko puta istu pjesmu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliko oduševljenje je potaknula pjesma Marka Perkovića Thompsona "Ivane Pavle II., koji je na svečanosti bio među pozvanim gostima. Među pozvanim gostima bila je i supruga Zadranina, haškog optuženika generala Ante Gotovine, Dunja i njihov malodobni sin Ante, nekoliko umirovljenih hrvatskih generala.

Zadar se tri zadnja mjeseca pripremao za doček Svetog Oca. Kad je Sveti Otac krajem prošle godine objelodanio da će po treći put posjetiti Hrvatsku u tom planu nije bilo Zadra. Zahvaljujući predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije Josipu Bozaniću i zadarskom nadbiskupu msgr. Ivanu Prenđi, Sveti Otac je u svoj plan posjeta naknadno uvrstio i Zadar.

Dočekavši to s oduševljenjem tisuće Zadrana se u okviru nadbiskupije ili kroz druge organizacijske načine uključilo u pripremu dočeka.

Oduševljenje s kojim su pripremali slavlje vidjelo se i danas na Forumu.

(Hina) ima sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara