Kalmeta: Vlada smatra da prosvjed radnika brodogradilišta nije potreban

Kalmeta: Vlada smatra da prosvjed radnika brodogradilišta nije potreban

Tekst: L.J.
Foto: Vladimir Ivanov (Cropix)

"PROSVJED koji je Savez samostalnih sindikata najavio za 7. travnja u Rijeci samo može naštetiti privatizaciji hrvatskih brodogradilišta. Vlada zato smatra da taj prosvjed nije potreban", kazao je danas nakon sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća ministar Božidar Kalmeta.

Dodaje kako se 19. travnja otvaraju ponude za kupnju brodogradilišta te da je za brodogradilište 3. maj dokumentaciju preuzelo četvero ozbiljnih potencijalnih ponuđača. Podsjeća kako je Vlada ove godine dala 3. maju jamstva od 55 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je otkupljeno već nekoliko ponudbenih dokumentacija, kazao je danas uoči sjednice Upravnog odbora HFP-a i ministar gospodarstva Đuro Popijač. On nije htio komentirati prijedlog radnika 3. maja da, ukoliko ne uspije privatizacija, radnici od Vlade dobiju dionice na pet godina.

Popijač kaže da ne zna za njihov prijedlog te da ga još nije vidio iako su radnici već nekoliko puta bili kod njega. No, otvoren je, kaže, za sve prijedloge. Predstavnik sindikata u Upravnom odboru HFP-a Ozren Matijašević ocjenjuje to logičnim prijedlogom jer su, kako je kazao, radnici najzainteresiraniji za brodogradilište te bi mogli kontrolirati sve procese u sklopu održivog plana.

Matijašević smatra kako bi stečaj u slučaju neuspjele privatizacije bio najlošije rješenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara