Kalmetin bivši vozač i dalje troši zadarske novce

DANIJEL MIOČIĆ, prvooptuženi zbog pokušaja ucjene cetingradskog poduzetnika Miće Valentića koja se dogodila prije više od godinu dana, u vrijeme dok je bio vozač ministra Božidara Kalmete, još je uvijek službeno zaposlenik zadarske gradske uprave pa i redovito prima plaću, javlja Slobodna Dalmacija.

Kako je objasnila Ivana Dadić, stručni suradnica za informiranje i protokol zadarskog poglavarstva, Miočić je njihov zaposlenik od 1. siječnja 2004., a tek je suspendiran zbog pokretanja postupka kaznene odgovornosti. Suspenzija će potrajati do završetak kaznenog progona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjećamo, iako je odavno bio premješten u Ministarstvo mora, prometa i razvitka, gdje je obavljao funkciju vozača, on je regularno ostao djelatnik Grada Zadra.

Koliki se prihodu svaki mjesec Miočiću isplaćuju tek se može nagađati, ali sigurno je kako suspendirani namještenici imaju pravo na 60 posto plaće koju je ostvario mjesec prije udaljavanja s posla, a ako je jedini uzdržavatelj obitelji iznos se penje na čak 80 posto.

Miočić je u studenom prošle godine na karlovačkom Općinskom sudu zaradio godinu i tri mjeseca zatvora zbog "potraživanja" 460 tisuća kuna, ali kako je riječ o nepravomoćnoj presudi zadarska gradska uprava valjda ima zakonsko uporište za njegovo radno mjesto.

Ig.M. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara