Kanadski avion tijekom leta ostao bez pilota zbog zaglavljenih vrata

KANADSKI pilot koji je upravljao zrakoplovom Air Canada Jazza na liniji između Ottawe i Winnipega zaglavio se sa krive strane vrata kokpita, nakon što je otišao na WC.

Putnici u avionu nisu mogli vjerovati onome što su vidjeli; posada je razvaljivala vrata i pokušavala napraviti put kapetanu do kokpita. Srećom nije bilo nikakvih posljedica, budući da je kontrolu preuzeo kopilot, što je uobičajeno u takvim situacijama.

U avionu Bombardier CRJ-100, koji je vozio 50-ak putnika, pilot je otišao na WC-u u stražnjem dijelu aviona, pola sata prije slijetanja. Nakon što je shvatio kako je ostao zatočen u putničkom dijelu, počeo je bjesomučno lupati po vratima te zvati u pomoć, a posada je uspjela razvaliti vrata i pustiti ga unutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornica aviokompanije je objavila kako je kopilot mogao sam spustiti avion, te da život putnika nije doveden u opasnost.

"Zaglavljivanje vrata je rijedak događaj, a ovo je prvi puta da se s tako nečim susrećemo. Posada je odlično reagirala, a sigurnost naših putnika nije bila kompromitirana." - kazala je glasnogovornica Air Canade Jazza Manon Stutart.

Kako je javio BBC, putnici su ostali mirni za vrijeme incidenta, te nije došlo do panike.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara