KANDIDAT libre za zastupnika češke i slovačke manjine darivao češku besedu

Kandidat Libre za zastupnika češke i slovačke manjine Ante Zadro u Daruvaru u središtu češke manjine u Hrvatskoj, darovao je kulturnoj sekciji Češka beseda televizor, glazbenu liniju i fotoaparat te odjeću i dijelove narodne nošnje koja će im koristiti u njihovu radu, a time je, kako je rekao, želio pokazati da se novac od predizborne kampanje može i bolje iskoristiti.

Zadro je napomenuo kako zakone koji reguliraju prava manjina u Hrvatskoj ne bi mijenjao, već bi se zalagao za njihovo dosljedno provođenje. Ako postane zastupnik, rekao je, pokušat će pomoći ljudima u rješavanju svakodnevnih problema, koje nemaju samo pripadnici nacionalnih manjina, već svi građani Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ante Zadro smatra da je u gospodarstvu potrebno pokrenuti proizvodnju, ali i da je znanje osnovni pokretač svega u društvu, pa tako i u gospodarstvu. Zato se, naglasio je, u Libri posebice zalažu za znanje i osposobljavanje za daljnje školovanje, a po njegovoj procjeni tek je 14 posto škola u Hrvatskoj spremno za cjelodnevnu nastavu što bi značilo da treba više učitelja, ali i više prostora.

(Hina) skap vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara