"KAOS": tražimo ostavku ministra Kovačevića

Nevladina udruga "KAOS Kostajnička alternativna scena"" iz Hrvatske Kostajnice zatražit će od ministra zaštite okoliša i prostornog uređenja Bože Kovačevića da preda ostavku na tu dužnost zato što nije došao na ekološku manifestaciju koja se pod nazivom Dan rijeke Une danas prvi put održavala u tom gradu, a nije poslao ni svojeg izaslanika, izjavio je predsjednik KAOSa Danijel Pavlić na konferenciji za novinstvo održanoj na adi na Uni.

Pavlić je rekao da su "pomalo ogorčeni što se ministar Kovačević dosad nije odazvao" ni na jedan njihov poziv i ni na jednu akciju koju su organizirali radi zaštite okoliša. "Budući da se nije odazvao našim akcijama, smatramo da ministar Kovačević nema afiniteta za zaštitu okoliša, nego da se specijalizirao za rušenje bespravno sagrađenih objekata iako se Ministarstvo kojem je na čelu treba baviti i zaštitom okoliša i podupirati akcije kao što je 17. svibnja - Dan rijeke Une", rekao je Pavlić.

Članovi KAOS-a, kojima su se pridružili i ostali Kostajničani, posebice mladež, danas su čistili obalu Une, a djeca su oslikavala cestu uz tu rijeku na temu "Život s Unom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema riječima Danijela Pavlića, Eko-udruga "Unski smaragdi" iz Bihaća, s kojom KAOS vrlo dobro surađuje i organizira zajedničke akcije, već nekoliko godina 17. svibnja obilježava kao Dan rijeke Une, a KAOS i Hrvatska Kostajnica takvu akciju ove godine organiziraju prvi put, te žele da ona bude tradicionalna i da je prati bogat i zanimljiv program.

Na Uni u Hrvatskoj Kostajnici večeras se otvaraju i eko-kampovi. U njima će 14 dana boraviti skupina mladih ekologa iz Portugala, koji će zajedno s mladim Kostajničanima čistiti Unu kako bi, kako je istaknuo predsjednik KAOS-a Danijel Pavlić, ta rijeka ostala čista, a posebice njezine sedre, koje ju čine živom, te kako bi "Una bila i ostala jedna jedina".

(Hina) malj mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara