Kaos u Kataloniji: Zbog snijega zatvorene škole, blokirane prometnice, nema struje

Kaos u Kataloniji: Zbog snijega zatvorene škole, blokirane prometnice, nema struje

Tekst: S.C.H.
Foto: AFP

BARCELONU je početkom ovoga tjedna pogodilo snježno nevrijeme kakvo stanovnici tog španjolskog grada ne pamte u zadnji četvrt stoljeća, a snježni pokrivač debeo oko pola metra izazvao je potpuni kaos, prenosi britanski Telegraph.


Škole i fakulteti su u ponedjeljak bili zatvoreni, promet u gradu je posve blokiran jer su ulice zametene, a pojedini dijelovi Barcelone, kao i područja Katalonije, ostali su bez opskrbe električnom energijom.

Tvrtka zadužena za opskrbu energijom "Fecsa-Endesa" potvrdila je da je oko 200.000 potrošača u provinciji Girona ostalo bez struje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spasilačke ekipe nastoje evakuirati oko 500 putnika koji ostali zarobljeni u vlakovima blokiranima na pruzi između Barcelone i grada Portboua na granici sa Francuskom.

Snijeg je prekinuo redovne autobusne i prigradske željezničke veze sa mjestima u okolici, zbog čega su stanovnici bili prisiljeni snalaziti se kako bi stigli kućama nakon radnog dana, a gradske su vlasti metrou naredile da vozni red produži i tijekom noći kako bi promet u gradu barem djelomično funkcionirao.

Promet na 60-ak autocesta i državnih cesta u Kataloniji u potpunom je prekidu ili je drastično ograničen zbog zametenih prometnica, a na graničnom prijelazu La Jonquera između Španjolske i Francuske ostalo je blokirano oko 4.00 kamiona, javila je španjolska televizija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara