Kaos u prometu prema moru: Strašne gužve i kolone, zbog bure zatvoren dio A1 te Paški most

Kaos u prometu prema moru: Strašne gužve i kolone, zbog bure zatvoren dio A1 te Paški most

Foto: Hina

ZBOG olujnog vjetra dionica autoceste A1 između čvorova Gornja Ploča i Posedarje, Paški most i DC54 Maslenica-Zaton Obrovački zatvoreni su za sav promet, priopćio je HAK.

Zbog gustog prometa na autocesti A1 formirale su se kolone vozila koje čekaju izlaz s autoceste pred sljedećim čvorovima: Gornja Ploča (3.km), Sveti Rok (5. km) i Maslenica (3.km) u smjeru Splita, i Zadar 2 (11.km) i Posedarje (3.km) u smjeru Zagreba. Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija formirala se kolona vozila duga oko 5 km koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon. Kolona vozila pred tunelom Učka u smjeru Rijeke duga je oko 5,5 km.

Zbog požara na području Zatona Obrovačkog, na dijelu koji je obilazak zbog zatvaranja dijela autoceste A1 promet je u potpunosti prekinut. Vozače molimo za strpljenje i razumijevanje. Obilazni pravci iz smjera Zadra prema unutrašnjosti, samo za osobna vozila: stari Maslenički most-Jadranska magistrala (DC8)- Karlobag-A1 Otočac (i obrnuto); iz smjera Splita: Knin-Gračac-A1 čvor Gornja Ploča (i obrnuto).

Zbog požara, gustog dima i smanjene vidljivosti, dionica autoceste A1 između čvorova Šibenik i Vrpolje (ograničenje brzine je 40km/h) zatvorena je za sav promet u smjderu unutrašnjosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samo za osobna vozila otvorene su:

 • autocesta A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice
 • Jadranska magistrala (DC8) između Karlobag i Svete Marije Magdalene.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar usporava promet i na riječkoj obilaznici na mostu Rječina.

Na glavnim cestovnim pravcima promet je srednje gust, povremeno pojačan. Poteškoće u prometu, vožnja u koloni, povremeni zastoji, mogući su na gradskim prometnicama, obilaznicama, prilazima turističkih gradova i mjesta duž Jadranske obale, na cestama u Istri, graničnim prijelazima, trajektnim lukama i pristaništima i na dionicama cesta na kojima traju radovi.

Dvosmjerno se vozi, zbog radova, na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Okučani (od 136. do 141. km).

Zabrana prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 t bit će u subotu, 16. srpnja od 4 do 14 sati i u nedjelju, 17. srpnja od 12 do 23 sata. Zabrana prometa bit će na sljedećim državnim cestama: D8 (Jadranska magistrala) D9 (Metković-Opuzen) D21 (Kaštel-Kanfanar) D66 (Pula-Labin-Opatija) D23 (Žuta Lokva-Senj)... Zabrane nema na autocestama kao niti na državnoj cesti 1, Ličkoj magistrali.

Za sav promet zatvorene su ceste:

 • DC2 Podravska magistrala (DC2) u Virovitici. Obilazak za teretna vozila je: Lukač-Gradina-Suhopolje-Slatina, a za ostala vozila je gradskim ulicama;
 • DC29 na dionici između Marije Bistrice i Kašine. Obilazak: DC3 Soblinec-Novi Marof-DC24-Zlatar Bistrica-DC29-Marija Bistrica i obrnuto;
 • D50 u Gospiću, od 12. do 15. srpnja zbog radova u Bilajskoj ulici zatvorena je za sav promet;
 • spoj državnih cesta DC219 Ulica Domovinskog rata i DC1 Vukovarska ulica (bivša Splitska ulica) u Sinju;
 • od 08,00 do 18,00 (osim subotama i nedjeljama) lokalna cesta LC59139 na križanju sa magistralnom prugom Oštarije-Knin-Split (do 1.kolovoza);
 • 14., 15., 16., 17., 18. i 19. srpnja županijska cesta ŽC5167 Udbina-Donji Lapac. Obilazak: ŽC5169 Bjelopolje- DC1 Donji Lapac.

Na državnoj cesti između Vrbovskog i Ogulina (DC42) za sav promet zatvoren most Hambarište. Obilazak za vozila do 15t je lokalnom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica, a za vozila preko 15 tona autocestama A1 i A6 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo 2- čvor Ogulin).

Do 30. srpnja svakodnevno od 07:00 do 12:00 prekida se promet županijskom cestom Slunj-Cetingrad (ŽC3258) zbog razminiranja. Vozila se propuštaju svaki puni sat po 15 minuta.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

 • Podravskoj magistrali u Kloštru Podravskom (do 1. listopada od 7 do 18 sati);
 • DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac;
 • DC8 Jadranskoj magistrali između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice; na " Obilaznici Trogira";
 • državnoj cesti DC53 između Našica i Požege, u naselju Zoljan (do 15.7srpnja.);
 • državnoj cesti DC228 Jurovski Brod-Ozalj u Ozlju, zbog klizišta, vozila ukupne mase do 3,5 t voze jednim trakom.

Obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC6 Jurovski Brod-Netretić-Karlovac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara