Kapetan Dragan: Australci neće nasjesti na hrvatske prljavštine, niti će me izručiti Hrvatima

Kapetan Dragan: Australci neće nasjesti na hrvatske prljavštine, niti će me izručiti Hrvatima

NAKON što je Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, čuo da mu je Županijski sud u Šibeniku odredio pritvor i naredio provođenje istrage zbog ratnih zločina, kazao je da nema "teoretske šanse da vlada Australije, čiji je on državljanin, nasjedne na hrvatske prljavštine i izruči ga".

U razgovoru za srpski Blic Vasiljković je kazao kako jedina optužba koju Hrvati protiv njega imaju je ta što je Srbin.

"Imam državljanstvo Australije i SCG i nijedna od vlada ovih država neće shvatiti ozbiljno tu hrvatsku međunarodnu tjeralicu. Australska vlada već 15 godina zna sve o meni i prati sve moje aktivnosti. Svih ovih godina sam u kontaktu s australskim službama i vladom i, vjerujte mi, oni se glasno smiju na ovakva hrvatska podmetanja." - kazao je Vasiljković.

Kapetan Dragan dodao je kako se ne uzbuđuje previše zbog vijesti iz Hrvatske o kojoj ga je obavijestio prijatelj, te da takva odluka šibenskog suda ne zaslužuje niti veći komentar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetana Dragana sumjniči se da je u lipnju i srpnju 1991. u zatvoru na kninskoj tvrđavi i u veljači 1993. u selu Bruška kod Benkovca mučio, maltretirao i ubijao zarobljene pripadnike hrvatske vojske i policije.

Tužilaštvo ga tereti i da je zajedno s komandantom tenkovskih jedinica JNA, izradio plan napada i zauzimanja glinske policijske stanice i prigradskog naselja Jukinca i sela Gornjeg i Donjeg Viduševca.

U napadu su oštećene i uništene civilne zgrade, stanovništvo je natjerano na bijeg, opljačkana je imovina, a ubijani su i ranjavani civili, među kojima i jedan strani novinar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara