Kapraljević: Čačić sabotira moju kandidaturu za predsjednika stranke

PREMA vijestima iz Hrvatske narodne stranke očito se zahuktava kampanja prije stranačke izborne konvencije koja se održava 6. travnja, a zasad jedini kandidat za predsjednika stranke, Radimir Čačić morat će opravdati svoju favoriziranu ulogu u stranci.
Osim međimurskog župana Josipa Posaveca, grupi pobunjenika protiv vodstva stranke pridružio se i Antun Kapraljević, dugogodišnji stranački dužnosnik i saborski zastupnik, koji je u intervjuu za Večernji list izjavio da je rukovodstvo stranke u krizi i da su se politika i projekti HNS-a sveli na zahtjev  "nama premijera i ministricu vanjskih poslova", dok ostalo ništa nije bitno.
Kapraljević također optužuje Čačića da sabotira njegovu kandidaturu i da vrši pritisak na ljude iz stranke jer se boji tajnog glasovanja na izbornoj konveciji
Izostanak tajnog glasovanja na Središnjem odboru stranke u veljači, kada je odbačena njegova kandidatura za predsjednika stranke i Radomir Čačić izabran za jedinog kandidata, Josip Posavec smatra glavnim razlogom svog neuspjeha i slabe potpore Središnjeg odbora  stranke.
Posavec smatra da je većina ljudi u stranci pod pritiskom Čačića, kojeg se boje i očekuju da će od njega izvući neke osobne koristi,  pa mu se ne žele kroz javnu konfrontaciju zamjeriti.
Kada je prošlog mjeseca u svom rodnom gradu Našicama započeo kampanju, Kapraljević  je izjavio da mu je namjera demokratizirati odnose unutar stranke, "Znam da je to bitka Davida i Golijata, ali prema biblijskoj je priči David pobijedio“, izjavio je Kapraljević.
Posavec koji će se također kandidirati za predsjednika stranke, za medije je izjavio da se stranka nalazi u situaciji kada se treba brinuti za svoj opstanak,  "Već smo gledali film s Čačićem kao predsjednikom i taj film je bio vrlo loš. Od 1994. do 2000. godine pod njegovim vodstvom stranka je jedva preživjela".
Kako je očito došlo do nagomilavanja problema i rasipanja u stranci pokazuje i ostavka zadarskog HNS-a Željka Predovana koji je izjavio da se povlači zbog lošeg izbornog rezultata ali i zasićenja zbog odnosa u stranci, pogotovo onog "odozgo prema dolje".
Nakon sjednice Središnjeg odbora stranke kada je izglasan kao jedini kandidat za predsjednika, a Vesna Pusić najavila svoju kandidaturu za potpredsjednicu, čime su potvrđena višemjesečna nagađanja da se Pusić definitivno povlači u korist Čačića, vječni dvojac se vjerovatno osjećao siguran u vrhu stranke.
Koliko će im protukandidati pomrsiti račune, vidjet će se na stanačkoj konveciji.
J.S.
Foto: I.L.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara