Kapraljević: U petak objava imovinskih kartica

POVJERENSTVO za odlučivanje o sukobu interesa u petak će objaviti imovinske kartice svih državnih dužnosnika koji su potpisali izjave da se s time slažu, izjavio je danas privremeni predsjednik Povjerenstva Antun Kapraljević.

Nakon sjednice Povjerenstva, koje ni danas, peti put zaredom, nije imalo kvoruma, Kapraljević je novinarima rekao da je Povjerenstvo preuzelo sve imovinske kartice iz saborskog sefa, te da bi u četvrtak trebalo uzeti i kartice iz Ureda Predsjednika.

Iako je prije najavljivao da će imovinske kartice biti objavljene sutra, Kapraljević je rekao da to nije bilo moguće jer Povjerenstvo nije uspjelo svim saborskim zastupnicima dostaviti izjave o tome, slažu li se s objavom podataka. Te će im izjave, kako je rekao, dostaviti na potpis na sutrašnjoj saborskoj sjednici.

Izvijestio je da će Povjerenstvo u četvrtak, bude li imalo kvorum, donijeti odluku na koji način će novinarima dostaviti imovinske kartice - hoće li to biti fotokopije ili na neki drugi način.

Kapraljević je rekao da dio zastupnika i drugih dužnosnika traži da se ne objave njihovi osobni podaci, poput adresa stanovanja, jer strahuju od krađa i nasrtaja na njihovu djecu.

Stoga će Povjerenstvo osnovati neku vrstu komisije, u kojoj će biti i novinari, koja bi trebala odlučiti kako objaviti podatke o njihovu stanju - da li na kartici zacrniti osobne podatke.

"Vjerujem da ćemo u četvrtak donijeti odluku, a u petak objaviti imovinske kartice. Ako Povjerenstvo ne bude imalo kvorum, to ću objaviti na svoju ruku", najavio je Kapraljević.

Izrazio je nadu da će Vlada izmjenama Zakona o sprječavanju sukoba interesa predvidjeti sankcije za članove Povjerenstva koji ne sudjeluju u njegovu radu, a oporbene stranke pozvao da se još jednom pokušaju dogovoriti i izaberu sedmog člana Povjerenstva.

Najavio je da će, ne bude li Povjerenstvo do sredine svibnja imalo kvorum i ne bude moglo donositi pravovaljane odluke i rješenja, podnijeti ostavku. "Neću sudjelovati u borbi s vjetrenjačama", rekao je.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara