Kaptol: Objavljivanje afera o javnim tvrtkama nije istraživačko novinarstvo nego rad oporbe

Kaptol: Objavljivanje afera o javnim tvrtkama nije istraživačko novinarstvo nego rad oporbe

Tekst: I.Ć.
Foto: Arhiva

"UMNOŽAVANJE afera i kadroviranje nipošto ne može biti plod samo tzv. istraživačkog novinarstva, već su najvjerojatnije na djelu nevidljive sprege određenih moćnika i određenih medijskih djelatnika", stoji u novom uredničkom komentaru Glasa Koncila don Ivana Miklenića koji se zapravo zgraža nad količinom afera koja je u posljednje vrijeme izašla u medije. Crkva zaključuje da je vrlo znakovito da su u središtu pozornosti osobito javne tvrtke u potpunom ili većinskome državnom vlasništvu, a prvotni cilj svih medijskih napisa je "skidanje glave" određenim političarima. Štoviše, Miklenić tvrdi kako je na djelu "izluđivanje javnosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To zaslužuje pozorniju analizu sa stajališta brige za zajedničko dobro, što je eminentno kršćansko i crkveno stajalište", zaključuje don Miklenić u svom komentaru koji se svodi na to da su sve afere orkestrirane iz redova oporbe što je i službeni stav HDZ-a.

"Iz redova takvih licemjernih političara i od takvih skrivenih središta moći često dolazi 'građa' pojedinim novinarima, koji pristaju onda glumiti da se bave istraživačkim novinarstvom pa objavljuju afere, a zapravo pristaju biti (što je potpuno neetički i neprofesionalno) tek produžena ruka zastupnicima onih interesa koji nemaju ništa zajedničko s hrvatskim nacionalnim ciljevima i interesima. Očito je da se sada u Hrvatskoj događa i smišljeno izluđivanje javnosti pa je veoma važno prepoznavati što je stvarno u službi zajedničkog dobra, a što je u službi drugih interesa", zabrinuto će Kaptol.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara