Karamarko brani ministra kulture zbog njegove današnje odluke, evo što je napisao

Karamarko brani ministra kulture zbog njegove današnje odluke, evo što je napisao

Foto: Hina

ODLUKA ministra kulture Zlatka Hasanbegovića o raspuštanju Povjerenstva za neprofitne medije podigla je veliku buru u javnosti. O slučaju se putem svog Facebook profila oglasio i potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko koji je najavio uvođenje transparentnog sufinanciranja medija.

"U potpunosti odbijam prozivanja, ali i podmetanja predsjednika Hrvatskog novinarskog društva gospodina Saše Lekovića koji me poziva da smijenim ministra kulture dr. Zlatana Hasanbegovića zbog najave promjene načina sufinaciranja udruga i medija..

Nitko u hrvatskoj Vladi, pa niti u Ministarstvu kulture neće paušalno ocjenjivati koja udruga ili koji mediji trebaju dobiti potporu iz proračuna i kolika će ona biti. Ova Vlada okončat će takvu dosadašnju praksu. Odluke o tome donosit će se na temelju dosadašnjeg rada medija, odnosno načina na koji su koristili dosadašnje potpore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim putem javno predlažem ministru kulture da u kriterijima za raspodjelu sredstava posebno povede računa o doprinosu udruge ili medija u demokratizaciji društva i širenju slobode javne riječi.

Republika Hrvatska bit će jaka onoliko koliko su u njoj snažni mediji koji kritički pišu o vlasti. Kritika mora biti utemeljena i zasnovana na činjenicama. Kritika ne smije biti smokvin list za govor mržnje. Mediji koji žele biti izuzeti od odgovornosti za pisanje istine ne mogu očekivati da ih se u tome podržava novcem iz proračuna. Očekujem da će se HND i gospodin Saša Leković također založiti za ovakve ili slične kriterije ili da će obrazložiti što u njima ne valja", napisao je Karamarko.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara