Karamarko: Branitelji su jedan od stupova demokracije, a bili su izvrgnuti lovu na vještice

Karamarko: Branitelji su jedan od stupova demokracije, a bili su izvrgnuti lovu na vještice

Foto: Hina

TOMISLAV KARAMARKO jučer je rekao kako podržava Crnojinu ideju registra izdajnika te kako se branitelje ponižavalo da su lažni branitelji. Najavio je "lov na istinu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sinoć je kazao kako je HDZ uspio maknut nehrvatstvp s Pantovčaka, iz Sabora i iz Banskih dvora. Jutros je na Facebooku najavio daljnju borbu za branitelje.

"[JEDAN OD STUPOVA DEMOKRACIJE SU I BRANITELJI]

Cijelo društvo mora imati poseban senzibilitet prema našim braniteljima iz Domovinskog rata. Moramo razumjeti kroz što su oni prošli i koliku su žrtvu podnijeli. Usprkos svemu što su napravili i dali za ovu zemlju, branitelji su godinama bili izvrgnuti pravom progonu koji je ponekad ličio srednjovjekovnom lovu na vještice. Sve to je bilo praćeno provokacijama poput onih kad je na HNK-u u Rijeci baš na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti zastava spuštena na pola koplja. Ne treba nitko biti zabrinut ako branitelji nekom svojom izjavom sad pokažu kako je to bilo i kako su se oni osjećali kad im se prijetilo izradom registra branitelja. Dajmo našim braniteljima vremena da jasno artikuliraju svoje interese i nemojmo im osporavati demokratska prava koja su drugi sebi dopustili", napisao je Karamarko.

 

[JEDAN OD STUPOVA DEMOKRACIJE SU I BRANITELJI] Cijelo društvo mora imati poseban senzibilitet prema našim braniteljima...

Posted by Tomislav Karamarko on Saturday, January 23, 2016
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara