Karamarko ekspresno odgovorio Petrovu: Ne odustajemo, Orešković mora otići

Karamarko ekspresno odgovorio Petrovu: Ne odustajemo, Orešković mora otići

Foto: Hina

BOŽO PETROV nije morao dugo čekati na odgovor Tomislava Karamarka. Podsjetimo, Petrov je kazao kako MOST ne odustaje od zahtjeva da se opozove smjena Tihomira Oreškovića te da se spreman žrtvovati kako bi isti ostao na poziciji.

"Danas sam podnio ostavku na mjesto prvoga potpredsjednika Vlade. Smatram da je to dobar potez, jer mjesta u Vladi treba dati ljudima koji će dati svježinu i bit će rasterećeni odnosima koji do sada nisu bili dobri."

Karamarko je rekao i da neće biti "opoziva opoziva" HDZ-ova prijedloga za opozivom Oreškovića, kako to traži potpredsjednik Vlade i predsjednik Mosta Božo Petrov.

Ponovio je i da žele opozvati premijera Oreškovića jer Vlada nije funkcionirala u "gornjem dijelu" ljudi koji su je vodili niti je bio korektan odnos Mosta prema "senior partneru" tj. HDZ-u. Uz to, niti odnos premijera Oreškovića prema HDZ-u, koji na leđima drži njegov mandat, nije bio u skladu s standardima demokratskoga života. Naglasio je i da se u zemlji mora prekinuti "neprigladan folklor" koji je negledljiv za građane.

Karamarko je najavio i da, nakon opoziva premijera Oreškovića, idu u preslagivanje Vlade izrazivši uvjerenje da će se u parlamentu dobiti većina koja će imati Vladu svjesnu težine situacije u kojoj se nalazi zemlja. Upozorio je kako sadašnja Vlada nije ni pokušala realizirati HDZ-ov gospodarski program koji su izradili zajedno s njemačkim IFO institutom.

Pozvao je sve koji žele stabilizirati buduću hrvatsku vladu da im se pridruže, a sve političke faktore u zemlji pozvao je da nađu ključne stvari oko kojih se može naći konsenzus kako bi se prestali baviti sadašnjim, kako je rekao, perifernim stvarima već onim bitnim, posebno u sferi gospodarstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara