Karamarko o ćirilici u školama: Može samo kao izborni, nikako kao obavezni predmet

Karamarko o ćirilici u školama: Može samo kao izborni, nikako kao obavezni predmet

Foto: FAH

PREDSJEDNIK HDZ-a Tomislav Karamarko potvrdio je da će se danas sastati s mandatarom Tihomirom Oreškovićem i Mostom i rekao kako je manje više sve gotovo vezano uz imena budućih ministara.

"Da, sastajem se danas s mandatarom Oreškovićem i Mostom. Imena ministara će biti najvjerojatnije objavljena u četvrtak, ali manje više sve je gotovo. Još dva-tri imena", kazao je Karamarko novinarima u središnjici HDZ-a na pitanje sastaje li se danas s mandatarom Oreškovićem i Mostom.

Ćirilica fakultativno da, kao obaveza ne

Predsjednik HDZ-a, vezano uz prijedlog rektora zagrebačkog Sveučilišta Damira Borasa da se ćirilica ponovno uvede u osnovne škole, rekao je kako o tome treba raspraviti. "Fakultativno da, ali kao obaveza sigurno ne," rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> ANKETA Treba li ćirilicu vratiti u škole?

Odgovarajući dalje na pitanja, rekao je da će o tome hoće li i dalje ostati zamrznut tečaj franka, odlučiti novi premijer u dogovoru s njima.

Naglasio je i da su spremni za reformu zdravstva i uštede, ali da za detalje treba pitati mandatara Oreškovića.

Predsjednik HDZ-a ponovio je i kako nisu za ukidanje županija i regionalizaciju zemlje. "To su opet novi troškovi i asociraju na davna vremena podjela", kazao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara