Karamarko o Janićevom odavanju tjeralice Purdi: Taj slučaj je otišao u zastaru

Foto: Dragan Matić / Cropix

MINISTAR unutarnjih poslova Tomislav Karamarko danas je u Sisku rekao da iločki gradonačelnik neće odgovarati zbog toga što je 2007. godine vukovarskom branitelju rekao da postoji tjeralica za njim.

U trenutku kada je izdao tu informaciju sadašnji iločki gradonačelnik Miroslav Janić je bio na mjestu zamjenika načelnika Policijske uprave vukovarsko-srijemske te je time odao državnu tajnu. No, Karamarko je danas objasnio kako je taj prekršaj u zastari već tri godine, a da je Janić izvan sustava.

Policija ne razmišlja o ukidanju zabrane okupljanja na Markovom trgu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarko smatra i kako taj slučaj neće naštetiti Hrvatskoj u pregovorima s EU, jer dojava nije bila "u sustavu", nego je samo bila izraz braniteljske solidarnosti. "Stvar je potpuno jasna", zaključio je tu temu Karamarko. Kao deplasirano pitanje je ocijenio ono o ukidanju zabrane okupljanja na Markovom trgu, jer "policija o tome sigurno ne razmišlja".

"Netko će drugi odlučiti gdje se mogu održavati javni skupovi i pod kojim uvjetima", kazao je Karamarko. Do tada će policajci moći uhititi sve koji preskoče barikade koje štite Vladu od naroda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara