Karamarko službeno sjeo u Rončevićevu, Faber u Benkovu fotelju

Karamarko službeno sjeo u Rončevićevu, Faber u Benkovu fotelju

NOVI ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko danas je službeno zasjeo u trenutno najvruću fotelju u Hrvatskoj,onu svog prethodnika Berislava Rončevića.

Susret novog i bivšeg ministra odigrao se iza zatvorenih vrata. Karamarko je još jučer bio u svom novom kabinetu, ali je danas sukladno proceduri i formalno preuzeo dužnost. Karamarko danas upoznaje suradnike te održava niz različitih sastanaka.

Na svoju dužnost je zasjeo i Marjan Benko, dosadašnji ravnatelj policije koji je sada preuzeo funkciju Karamarkovog savjetnika. 

Nakon prošlotjednog imenovanja, Karamarko, koji je došao s mjesta ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije, najavio je rad na rekonstrukciji i kadrovskoj obnovi u MUP-u. Napomenuo je da je prihvaćanje dužnosti uvjetovao samostalnošću u radu i odabiru kadrova te depolitizacijom policije.

Karijera Tomislava Karamarka u policijsko-sigurnosnim službama počela je 1993. kada je došao na mjesto načelnika Policijske uprave zagrebačke, a tri godine kasnije odlazi za pomoćnika ministra unutarnjih poslova.

Na predsjedničkim izborima 2000. Karamarko je bio voditelj izbornog stožera Stjepana Mesića, a nakon što je Mesić pobijedio na izborima postaje njegov savjetnik za nacionalnu sigurnost, a potom i predstojnik Ureda za nacionalnu sigurnost.

Faber posao započeo na Policijskoj akademiji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Vladimir Faber je danas preuzeo mjesto vršitelja dužnosti ravnatelja policije, ali na svečanosti na Policijskoj akademiji.

"Uz poticanje partnerstva i suradnje s drugim tijelima i ustanovama zaduženima za provedbu zakona, te uz potporu Vlade i lokalne samouprave te svih građana kriminalitet ćemo svesti na društveno prihvatljivu mjeru", rekao je tom prigodom Faber pred tisuću i pol novih policijskih službenika.

Faber je istaknuo da će se boriti protiv organiziranog kriminala, ali i da smatra da treba mijenjati sustav vrijednosti policije, identitet policajca i cijele policijske organizacije.

"Svoju uspješnost ne smijemo mjeriti statistikama iz vlastite produkcije već je moramo prilagoditi potrebama građana i transformirati u njihov servis", kaže Faber.
 

D.M./A.B.
Foto: SOA

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara