Karantena ukinuta u dvjema bolnicama u Pekingu

KARANTENA u dvije bolnice u Pekingu, uvedena nakon što se jedna medicinska sestra zarazila atipičnom upalom pluća (SARS), ukinuta je u četvrtak nakon što su prošla dva tjedna bez novih slučajeva bolesti, javlja Xinhua.

Karantenom je bilo obuhvaćeno 159 pacijenata i bolničkog osoblja odjela za bolesti dišnog sustava u dvjema pekinškim bolnicama u kojima je zaražena medicinska sestra bila smještena.

Ona je bolnicu napustila u utorak, a zarazila se od studentice koja je virus dobila u jednom istraživačkom laboratoriju u Pekingu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Studentica je smještena u bolnici u istočnoj pokrajini Anhui i njezina tjelesna temperatura već je 13 dana normalna. Njezina majka preminula je od SARS-a 19. travnja.

SARS je od 22. travnja dijagnosticiran kod ukupno sedmero ljudi u Pekingu i dvoje u Anhuiu. Zdravstveno stanje petero oboljelih poboljšava se, no šesta osoba u teškom je stanju.

Prošle godine u Kini je od SARS-a preminulo 349 ljudi. Bolest se proširila na tridesetak zemalja i odnijela gotovo 800 ljudskih života.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara