kardinal bozanić izražava zahvalnost svetom ocu

Nakon večerašnjeg predstavljanja Zbornika o kardinalu Franji Šeperu na kojemu je sudjelovala većina hrvatskih biskupa, 10ak kardinala, hrvatski svećenici i redovnici na službi u Rimu, zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić u izjavi za Hinu izrazio je zadovoljstvo što se predstavljenje dogodilo upravo u vrijeme održavanja hrvatskog nacionalnog zahvalnog hodočašća u Rim. L

Kardinal Bozanić kazao je da smo na ovo hodočašće došli kako bismo još jednom zahvalili Svetom Ocu za njegov treći pastoralni pohod Hrvatatskoj od 5. do 9. lipnja i čestitali mu 25. godina pontifikata. Predstavljanje Zbornika o Šeperu dodao je kardinal Bozanić bio je za nas vrlo važan akademski događaj održan u Santa Marti jer je ponovno otkriven život i djelo kardinala Šepera. Bili smo svjedoci da su sudionici predstavljanja o njemu govorili s poštovanjem i divljenjem, a preko njega na neki način predstavljena je večeras ovdje u Vatikanu i katolička crkva u Hrvatskoj. Na upit da prvi put kao kardinal predvodi ovo veliko nacionalno zahvalno hodočašće u kojem sudjeluje oko 7 tisuća vjernika, kardinal Bozanić je kazao da to hodočašće vodi zajedno s hrvatskim biskupima u želji da ono bude pomoć čitavoj crkvi u hrvatskom narodu, vjernicima da učvrste svoje crkveno, a isto tako i nacionalno zajedništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kardinal Bozanić danas je u Vatikanu sudjelovao i na okruglom stolu na kojem se raspravljalo o identitetu europskog kontinenta i o kršćanskoj baštini. Dodao je da je u svom izlaganju naglasio kako je prepoznavanje kršćanske baštine u Europi naša obveza prema istini jer to preskočiti i zaboraviti je zaboravljanje memorije - spomena." Svako zaboravljanje takve vrste spomena čovjeka vodi prema praznini i zatvara mu perspektive za budućnost" izjavio je kardinal. nadbiskup zagrebački Josip Bozanić.

(Hina) at sv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara