Kardinal Bozanić krstio dvoje djece višečlanih obitelji

NADBISKUP zagrebački kardinal Josip Bozanić krstio je danas na blagdan Svete obitelji u bazilici Srca Isusova dvoje djece iz višečlanih obitelji.

Kardinal je krstio Stjepana Čajka, deveto dijete u obitelji Čajko, i Zdenku Petru Štambuk, šesto dijete u toj obitelji. Obje obitelji pripadaju župi Srca Isusova u Zagrebu.

Kardinal Bozanić u propovijedi je istaknuo da Crkva danas slavi blagdan Svete obitelji i da su ta dva krštenja velik događaj za tu župnu zajednicu i njihove obitelji.

Upućujući svoje riječi djeci, rekao je kako je u ove božićne dane pogled sviju nas usmjeren prema jaslicama, novorođenom Isusu te Mariji i Josipu, Svetoj obitelji koju danas slavimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sveta nazaretska obitelj trebala bi biti uzor svim obiteljima, rekao je u propovijedi zagrebački nadbiskup i naglasio važnost današnjih obitelji za život društva i Crkve. Upozorio je također i na opasnosti kojima su izložene današnje obitelji rekavši kako ima puno Heroda koji ih žele uništiti.

Podsjetio je kako je Herod htio uništiti dijete Isusa pa nam je, dodao je kardinal Bozanić, i to jedan od znakova da čuvamo naše obitelji, odnosno da u njima Boga stavljamo na prvo mjesto.

Rekao je kako je u središtu Svete obitelji, Marije i Josipa, bio Isus Krist, te da po uzoru na njih i mi novorođenog Krista postavimo u središte naše obitelji.

Izrazivši zadovoljstvo današnjim krštenjima, očevima i majkama je poručio da u svakom djetetu gledaju novorođenog Krista jer je svako dijete blagoslov za obitelj, Crkvu i zajednicu.

Zahvalio je Bogu za ljubav koja se očituje u našim obiteljima, osobito u onima s brojnom djecom poželjevši da nalaze snagu za svakodnevni život u Bogu, odnosno novorođenom djetetu Isusu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara