kardinal Bozanić o prvom nacionalnom hodočašću u rim

Na završetku hrvatskoga Nacionalnog hodočašća u Rim njegov predvoditelj zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić ocijenio je u izjavi novinarima da je hodočašće bilo izuzetno korisno i značajno i po tome što je to prvo nacionalno hodočašće u Rim otkako postoji samostalna hrvatska država. L

Hodočašće je, dodao je kardinal Bozanić, bilo zahvala Svetom Ocu za treći pohod Hrvatskoj u lipnju ove godine i za sve što je učinio za Hrvatsku, a to je bila i naša čestitka za njegovu 25. obljetnicu pontifikata.

Hodočašće se odvijalo pod geslom "Učvrstimo vjeru, crkveno i nacionalno zajedništvo" o čemu se, naglasio je kardinal Bozanić, mora voditi računa i nakon ovoga hodočašća.

I večerašnje predstavljanje knjige o blaženom Ivanu Merzu ulazi u naše hodočašće i znakovito je, jer je Crkva predstavila široj javnosti jednog katoličkog laika porijeklom iz hrvatskog naroda koji je bio posebno povezan s blaženim kardinalom Alojzijem Stepincem, rekao je kardinal Bozanić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Živimo u vremenu kada nas naši najbliži susjedi otkrivaju u pozitivnom smislu preko zaslužnih ljudi u našoj Crkvi, a to je itekako važno za našu današnju stvarnost", dodao je Bozanić.

Odgovarajući na upit o radu Vijeća europskih biskupskih konferencija, u kojemu je kardinal Bozanić jedan od potpredsjednika, odgovorio je da će se za desetak dana u Rimu održati susret članova tog Vijeća s predstavnicima Katoličke crkve na afričkom kontinentu. Katolička crkva u Europi želi svratiti pozornost na taj kontinent koji je danas u svijetu zaboravljen, ne govori se o bijedi toga stanovništva čiji su pripadnici različitih vjera i crkava, izjavio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić na završetku Nacionalnog hodočašća u Rim.

(Hina) at mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara