Kardinal Bozanić posjetio predsjednika Mešihata Islamske zajednice muftiju Omerbašića

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić posjetio je danas prvi puta predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj muftiju Šefka ef. Omerbašića u Islamskom centru u Zagrebu.

Nakon devedesetminutnog razgovora zatvorenog za javnost, muftija Omerbašić i kardinal Bozanić izrazili su zadovljstvo dobrim odnosima između Katoličke crkve i Islamske zajednice u Hrvatskoj, te su istaknuli važnost suradnje među religijama u moralnoj obnovi društva u ovom vremenu kad su mnoge vrednote zapostavljene.

Sugovornici su se složili da postoje mnogi zajednički interesi i područja na kojima bi vjerske zajednice trebale zajednički nastupati.

U razgovoru su kardinal Bozanić i muftija Omerbašić izmijenili iskustva sa svojeg područja djelovanja između ostaloga o izobrazbi kadrova, vjeronauku i dušobrižništvu u pojedinim javnim ustanovama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju susreta kardinal Bozanić obišao je kompleks Islamskog centra zadržavši se posebno u molitvenom dijelu i prostorijama zagrebačke medrese. Na susretu su bili nazočni suradnici muftije Omerbašića imam zagrebački Mevludin ef. Arslani, predsjednik Islamske zajednice u Zagrebu Mirsad Srebreniković, tajnik Mešihata Ahmed Ikanović i ravnatelj zagrebačke Medrese Murat Hađismajlović.

U kardinalovoj pratnji bili su predsjednik Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog pomoćni biskup zagrebački Vlado Košić, kardinalov tajnik Vjekoslav Meštrić i pročelnik Ureda zagrebačkog nadbiskupa za odnose s javnošću Zvonimir Ancić.

(Hina) xsdju yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara