Kardinal Bozanić pozvao vjernike da pomognu žrtvama tsunamija

NADBISKUP zagrebački kardinal Josip Bozanić na današnjoj misi u zagrebačkoj katedrali pozvao je vjernike da Novu godinu započnu u miru, te molitvom i davanjem pomoći za unesrećene tsunamijem u jugoistočnoj Aziji.

Bozanić je danas, na Novu godinu, Svjetski dan mira i blagdan Bogorodice Marije, predvodio svečano euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali uz sudjelovanje pomoćnih biskupa zagrebačkih Mrzljaka i Košića te članova Prebendarskog zbora i Prvostolnog kaptola zagrebačkog.

Podsjetio je da je Sveti Otac za temu ovogodišnjeg Svjetskog dana mira izabrao geslo "Ne daj se pobijediti zlom, nego dobrim savladaj zlo" i u svojoj poruci naglasak stavio na opće dobro u njegovim društvenim i političkim oblicima, te na odgovornost, osobito nositelja političkih vlasti. Opće dobro zahtijeva poštivanje i promicanje osobe i njezinih temeljnih prava, ono se tiče se svih oblika ljudskog društva, rekao je.

Nalazimo se pred tragičnim prizorima žestokih bratoubilačkih sukoba koji se odvijaju u različitim dijelovima svijeta, pred neopisivim patnjama i nepravdama, rekao je Bozanić.

U traženju mira i sigurnosti, Sveti Otac poziva sve na solidarnost u borbi protiv siromaštva, u rješavanju vanjskog duga siromašnih zemalja te u kontroli širenja bolesti, rekao je Bozanić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je da je Sveti Otac naglasio teške probleme afričkoga kontinenta i, osobito, na tisuće žrtava prirodne katastrofe koja je pogodila jugoistočnu Aziju.

U toj velikoj boli čovjek se oslanja na Boga, te u Njemu i u bratskoj solidarnosti jedino može potražiti podršku, utjehu i snagu, da krene naprijed i ponovno povjeruje u budućnost, rekao je kardinal Bozanić, koji je pozvao hrvatske vjernike da putem Caritasa pomognu unesrećene.

Zagrebački nadbiskup poželio je svima blagoslovljenu 2005. godinu, da bude obdarena Kristovim mirom i svakim napretkom.

(Hina) xatod yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara