Kardinal Bozanić predsjedat će u Beogradu sastanku generalnih tajnika Vijeća europskih biskupskih konferencija

POTPREDSJEDNIK Vijeća europskih biskupskih konferencija predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predsjedat će sastanku generalnih tajnika Vijeća europskih biskupskih konferencija koji će se od 11. do 13. lipnja održati u Beogradu, izvijestio je danas Ured zagrebačkog nadbiskupa za odnose s javnošću.

Za boravka u Beogradu kardinal Bozanić dva puta, 11. i 12. lipnja, susrest će se i s patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Pavlom u zgradi Patrijaršije.

Posjet Beogradu kardinal Bozanić iskoristit će i za susret s vjernicima beogradske nadbiskupije i predstavnicima hrvatskih organizacija u SiCG.

Tako je za 11. lipnja, u 15.30 sati, predviđen susret kardinala Bozanića s članovima Vijeća Biskupske konferencije Srbije i Crne Gore za ekumenska pitanja u dvorani Bartol Kašić u župi sv. Petra. Zatim će se susresti sa svećenicima kojima će održati nagovor "Kršćanstvo u Europi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U 18 sati kardinal Bozanić slavit će euharistiju u župnoj crkvi sv. Petra.

Kardinal Bozanić susrest će se 12. lipnja s predstavnicima Nacionalnog vijeća hrvatske nacionalne manjine u SiCG i Hrvatskog akademskog društva "Dr. Ivan Antunović".

Na blagdan sv. Antuna, 13. lipnja, u 10 sati, u istoimenoj župi kardinal Bozanić predvodit će euharistijsko slavlje.

(Hina) pp/xmc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara