Kardinal Bozanić predvodio misu u katedrali

Kardinal Bozanić predvodio misu u katedrali

NADBISKUP zagrebački kardinal Josip Bozanić predvodio je danas u zagrebačkoj katedrali svečano euharistijsko slavlje na svetkovinu Bogojavljanja ili Tri kralja, kojom završava božićno vrijeme u crkvi.

Kardinal Bozanić poručio je vjernicima da je "dosljedno svjedočenje kršćanskog života izazovno i dragocjeno u društvenom i kulturnom okruženju današnjeg društva koje olako predviđa nedosljednosti, ako ih već ne brani ili čak opravdava pod izlikom nerazumnog traženja potpune slobode pojedinca".

Svjedočenje vjere, napomenuo je kardinal, je pitanje dosljednosti vjere i života da se vjera u Krista mora odražavati u konkretnom životu, a s vremenom se život mora suobličiti s vjerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Sin božji, utjelovljenja riječ, izvor ljubavi, izvor života, radosti i mira mora ostati snažno ujedinjena s Kristom u trajnom nastojanju da svoj život suobličujemo s njegovim životom, a naše riječi s njegovim riječima, vlastita djela s njegovim djelima", poručio je nadbiskup.

To nipošto nije jednostavno jer želja za dosljednošću uvijek je u dvostrukoj napasti s jedne strane uzrokovana našim nagonima koji umjesto moralnog napora izabiru materijalna blagostanja, a s druge strane izvanjska koja uzrokuju drugi svojom nebrigom za vjeru, naglasio je u propovijedi.

Osvrćući se na važnost današnje svetkovine Bogojavljanja, kardinal je kazao kako se tom svetkovinom nastavlja i rasvjetljava otajstvo Božića.

Misi u zagrebačkoj katedrali bili su nazočni predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, predsjednik Vlade Ivo Sanader, ministar kulture i predsjednik Komisije za odnose sa vjerskim zajednicama Božo Biškupić.

Foto: FAH

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara