Kardinal Bozanić u povodu smrti Svetog Oca

PREDSJEDNIK Hrvatske biskupske konferencije zagrebački nadbiskup Josip Bozanić izjavio je večeras da katolička Crkva u Hrvatskoj i čitav hrvatski narod, u trenutku smrti Svetog Oca, osjećaju zahvalnost za dar Ivana Pavla II.

Predsjednik HBK, zagrebački nadbiskup Josip Bozanić, na vijest da je umro papa Ivan Pavao II. za Informativnu katoličku agenciju dao izjavu koju prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Upravo nam je iz Vatikana došla vijest da je Otac nebeski pozvao Ivana Pavla II. u svoje vječno zajedništvo. Ta nas je vijest s jedne strane potresla, a s druge strane nam još dublje otkriva misterij čovjeka.

Vjerujemo duboko da je Isus Krist svoga namjesnika na zemlji, koji ga je s toliko ljubavi propovijedao, sada uveo u dom Svoga Oca.

U ovome trenutku se u našem srcu pojavljuju duboki osjećaji zahvalnosti za dar pape Ivana Pavla II. Tu zahvalnost posebno osjeća katolička Crkva u Hrvatskoj i čitav hrvatski narod. Molimo Gospodara života i smrti za pokoj duše voljenoga Pape", kaže se u izjavi kardinala Bozanića.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara