Kardinal Puljić: Hrvati u BiH bore se za opstanak

VRHBOSANSKI nadbiskup, kardinal Vinko Puljić, u današnjoj je Božićnoj poslanici upozorio kako predstojeći Božić dolazi ´u vrtlogu bosanskohercegovačkih zbivanja u kojem se mi Hrvati i drugi katolici borimo ne samo za opstanak na vjekovnim ognjištima nego i za jednakopravnost i život dostojan čovjeka´.

´Božić nam dolazi u vrtlogu ovih naših bosanskohercegovačkih zbivanja u kojem, zbog gospodarskog a i političkog stanja, mnogi mladi još uvijek žele napustiti svoja ognjišta i poći tražiti bolji život u bijelom svijetu´, navodi se u poslanici kardinala Puljića.

Kardinal Puljić također upozorava kako nam predstojeći Božić dolazi u vrtlogu svjetskih zbivanja u kojem jaki i moćni bivaju još jači i moćniji, a siromašni još siromašniji i sve više na rubu društva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Božić nam dolazi u vrtlogu svjetskih zbivanja u kojem mediji toliko izvješćuju o vjerskoj, rasnoj i kulturnoj diskriminiaciji te pomislimo da tolerancije i dijaloga gotovo i nema´, napominje kardinal Puljić.

On naglašava kako upravo u takvim svjetskim i bosanskohercegovačkim vrtlozima sjećanje na Božić ´potiče u nama vjeru u Božju ljubav i nadu u bolju budućnost´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara